klasik gitarda arpej nasıl yapılır

Her ağaç birbiriden değişik bir ton verir, her ağacın birbirinden farklı ton vermesinin daha da ötesinde, ağacın her bölgesi dahi birbirinden daha başka ton yaratır, tıpkı amblem model 2 gitarın sesleri birbiriyle % tıpkı olmayabilir, bu nedenle ağac seçimine ciddiyet veriyorsanız satın alacağınız gitarı tam olarak elinize alıp denemeli sesini duymalısınız. Fakat aşırı pahalı bir gitar almayacaksanız bu gitarda ağaç seçimi gibi konulara takılmamalısınız, alacağınız gitar muhtemelen suntadan oluşturulmuş olacaktır.

Özellikle gitar çalmaya yeni klasik gitarlar başlayan insanların merak ettikleri konuların başında, "telleri ne zaman değiştirmeliyim?" gelmektedir. Tellerini değiştirme periyodunu, faaliyet yoğunluğun belirleyecektir.

Şöyle ki; aktivite süren arttığı taktirde, ortam sıcaklığına bağlı olarak da, ellerinde ve parmak uçlarında terlemeler oluşacaktır. Bu terlemeler, tellerinin hızlı oksitlenmesine sebep olur. Çalışma süren azaldığında ise oksitlenme daha yavaş gerçekleşeceğinden, tellerini daha seyrek periyotlarda değiştirebilirsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

IrcForumları Nedir?

Xer Cosmetic Diş Beyazlatıcı Toz